Yukawa Design Lab

House with a Margin / yukawa design lab

Curated by Hana Abdel
HOUSES, HOUSE INTERIORS • IBARAKI, JAPAN
Architects : yukawa design lab
Area : 126 m²
Year : 2020
Photographs : Yohei Sasakura
City : Ibaraki
Country : Japan

© Yohei Sasakura

Textual content description supplied by the architects. The architect’s personal residence with a circulating margin that encourages a response to the atmosphere on the location the place the driveway and the sector are adjoining.

© Yohei Sasakura

A driveway is a metropolis margin between “private and non-private” that can be utilized by most of the people however can also be mine. As well as, the sector on the opposite aspect has a big margin within the sky though it’s within the metropolis. Due to this fact, we aimed to create a home the place the atmosphere = gentle, wind, greenery, colours, and actions reply to the dwelling house and abundantly by offering a margin that circulates between the non-public highway, the sector, and the within of the home.

© Yohei Sasakura

The fundamental composition is to create an area the place the ceiling peak will increase towards the sector aspect. Then, in it, we integrated a margin that goes from the outer DOMA that touches the city and the sector to the interior DOMA, the atrium, the higher a part of the Japanese-style room, and returns to the sky above the sector or driveway. By offering home windows within the margins and utilizing supplies that react to gentle and coloration, akin to steel ceilings, shoji screens, and clear polycarbonate, gentle, shadows, greenery, and colours these change from second to second may be taken into the dwelling atmosphere from non-public roads and fields.

© Yohei Sasakura

The fundamental composition is to create an area the place the ceiling peak will increase towards the sector aspect. Then, in it, we integrated a margin that goes from the outer DOMA that touches the city and the sector to the interior DOMA, the atrium, the higher a part of the Japanese-style room, and returns to the sky above the sector or driveway. By offering home windows within the margins and utilizing supplies that react to gentle and coloration, akin to steel ceilings, shoji screens, and clear polycarbonate, gentle, shadows, greenery, and colours these change from second to second may be taken into the dwelling atmosphere from non-public roads and fields.

© Yohei Sasakura

Moreover, by planting bushes in the home, we are able to really feel nearer to nature. With this margin because the axis, a window that captures the margin above the sector and a ground that creates a connection between the within and the skin by the atrium are created, which creates a way of scale, depth, and line of sight. And by coexisting these components with the atmosphere, a wealthy house and a wealthy place of dwelling are created.

The interior DOMA, which is the middle of the composition, is an area of “margins” that has no particular function. I believed that through the use of the interior DOMA for numerous functions akin to galleries, kids’s playgrounds, examine areas, BBQ areas, and many others., the interior DOMA would turn out to be a spot to just accept the expansion of the household. Unexpectedly, in covid19, we’re in a position to reply to modifications in life-style through the use of the interior DOMA, and show the nice impact of getting a margin in the home.

Additionally, as a result of there’s a margin, we are able to unfold in the home, really feel the change of time and season, and may preserve a relaxed and wealthy life with out affected by a sense of blockage, and notice the that means of the margin. And there will likely be numerous modifications sooner or later, however I want to develop with this home with the instances and my household by responding to them with considerable margins.