Function Walls / Lookofsky Architecture

Curated by María Francisca González
RENOVATION, APARTMENT INTERIORS • STOCKHOLM, SWEDEN
Architects : Lookofsky Architecture
Area : 80 m²
Year : 2018
Photographs : Mattias Hamrén
Manufacturers : Duravit, Osmo, Vola, Alcro Påsklilja

© Mattias Hamrén

Textual content description supplied by the architects. A full transformation of a 1920s condominium into an optimized residing house for a younger couple in Stockholm. The three predominant options of the renovation are an extended kitchen wall, an set up and storage wall within the rest room and a bed room wardrobe wall. All of those built-in partitions neatly include all storage and sensible options, whereas creating a way of depth within the partitions and articulating totally different capabilities of the areas.

© Mattias Hamrén

The 7-meter lengthy kitchen wall, located in a big multifunctional room that was beforehand two smaller rooms, is damaged up right into a cluster of smaller subcomponents every containing their very own separate operate. By giving the parts (oven, countertop, seating area of interest and so on.) their very own articulated body, the kitchen wall turns into a playful composition with depth and variation, giving new life to the house and setting the stage for social interactions and on a regular basis life.