THE SANCTUARY / feldmanarchitects
© Joe Fletcher

THE SANCTUARY / feldmanarchitects

LOCATION Palo Alto, California

Photography: Joe Fletcher

Architects : feldmanarchitects

The Sanctuary is sited quietly behind the massive heritage oak tree with its cover stretching throughout the generously sized entrance yard. After passing beneath its branches, visitors are lead by means of a collection of courtyards and look at gardens that weave by means of the undulating footprint of the building. Every inside house is paired with its personal panorama second, permitting the architecture and panorama to circulate into one another.

© Joe Fletcher
© Joe Fletcher

The structure floats on piers, permitting the building to take part in dialogue with the bushes on website whereas defending the foundation areas. The ground plate initiatives past the building envelope and dissolves into balconies to blur the sense of indoor/outside whereas on the similar time lifting the building up from the bottom. Even the driveway is constructed out of floating concrete structural slabs supported on piers to reduce the affect on the heritage oak tree. By increasing the dwelling space to spill into the outside areas, our groups offered ample room for the purchasers to entertain their ever increasing household.

© Joe Fletcher
© Joe Fle
© Joe Fletcher
© Joe Fletcher

Three pavilions span the depth of the lot. The thoughtfully positioned second story condo is designed for leases. Under, board-formed concrete partitions function organizing components in the principle residence which separate personal from public areas. Subtle pure mild streams into the house all through the day, working gently with the clear materials palette of concrete and Alaskan yellow cedar.

© Joe Fletcher

The Sanctuary was constructed as a contemporary home that enables the panorama to talk first. The design options its many hidden courtyards, inviting visitors to expertise the identical sense of marvel that first drew our purchasers to this city oasis.

Leave a Reply