Studio A4

The Zam! Community Center / Studio A4

Curated by Paula Pintos
COMMUNITY CENTER • ZAMÁRDI, HUNGARY
Architects : Studio A4
Area : 300 m²
Year : 2020
Photographs : Tamás Bujnovszky
Manufacturers : EQUITONE, GRAPHISOFT, Isover, Knauf, PREFA, Sto, Mitsubishi, SCHAKO, Salda, Schuco, Tubadzin
Products used in this Project

© Tamás Bujnovszky

Textual content description supplied by the architects. Zamárdi is a village in Hungary Europe with a inhabitants of 2000 on the shore of Lake Balaton, the most important lake in Central Europe. The building is invested by the native authorities and constructed for the local people and will likely be open to the general public all 12 months spherical. In the summertime trip season, it really works as an exhibition corridor in addition to a buffet with its terraces on the bottom and first flooring.

© Tamás Bujnovszky

There’s a nice view from the roof-top terrace of the single-storey building of Lake Balaton, the seashore and close by tennis courts. All through off season (spring, autumn and winter) the heated and cooled facility is open the local people can use. It accommodates conferences, smaller venues, in addition to concert events, exhibitions For the reason that 1950s, the Balaton space has been a subject of architectural improvements and experiments (port services, eating places, and many others.) in materials use, type and performance.

© Tamás Bujnovszky

This custom is sustained by THE ZAM. It refers with its bubble-shaped mass and steel casing to steel artifacts (pots, trappings, earrings) discovered close to the location in a major Sixth-century (Scythian–age) cemetery. The Scythian–age objects will likely be showcased within the backyard.