Gabriel Verd Arquitectos + Buró4

JJP Hospitalaria Office Renovation / Gabriel Verd Arquitectos + Buró4

Curated by Clara Ott
OFFICE BUILDINGS, RENOVATION, OFFICES INTERIORS • MAIRENA DEL ALJARAFE, SPAIN
Architects : Buró4, Gabriel Verd Arquitectos
Area : 1569 m²
Year : 2021
Photographs : Jesús Granada
Manufacturers : BANDALUX, AERMEC, Daisalux, Europerfil, Forma 5, Strugal, Vescom, VitrA, Gradhermetic, MISSANA, Stoa, Velux
Lead Architects : Gabriel Verd Gallego, Ramón Cuevas Rebollo, Jesús Díaz Gómez, Jorge Ferral Sevilla
Contractor : Dosmore Real Estate
Consultants : Manuel Jesús Cansino Conejero, Carlos Gómez Álvarez, Francisco Castellanos Ortiz
Collaborators : Rosario Rodríguez Cazorla, Antonio Alonso Campaña, Isabel Jiménez López, Ismael Ferral Sevilla, Carlos Sánchez Sanabria, Ruth Martínez González
Client : JJP Hospitalaria
Engineering : Suringeniería
City : Mairena del Aljarafe
Country : Spain

© Jesús Granada

Textual content description offered by the architects. JJP Hospitalaria is a nationwide distributor of cutting-edge surgical tools. In late 2019, JJP determined to consolidate its services, till then unfold round Seville, within the PISA enterprise park. They bought a 3-storey building, constructed in 1992, with a big adjoining warehouse.

© Jesús Granada

The challenge consisted of a change of exterior picture and a complete inside refurbishment. Aside from satisfying the useful necessities, the design additionally addresses problems with accessibility and fireplace security. The change of façade, using high-efficiency lighting, the set up of a 30kW photovoltaic roof, and the implementation of passive bioclimatic measures, enable vitality consumption to be minimized.

© Jesús Granada

Program. The makes use of are distributed in three clearly outlined zones by flooring: technical space, administration, and administration. The bottom flooring homes a reception with direct communication with the ground above, a warehouse, technical companies, and altering rooms. The higher ranges are organised round an interior courtyard. The primary flooring homes workplaces for admin, gross sales employees, and workspaces. On the second flooring, the administration suite and multi-use area. THE COURTYARD The unique building had a patio of lights from the primary flooring– a niche between flooring slabs with no architectural benefit. The courtyard has been transformed right into a keyspace and the focus of the workplaces.

© Jesús Granada

The beechwood lattice and motorised aluminium slats enable for management of daylight. The chimney impact created permits for fixed pure air flow, tempering the interior atmosphere and minimizing using air-con. The partitions wearing beechwood slats and bamboo disguises entry to secondary areas (companies, employees kitchen, and facility room). The discontinuous timber surfaces and slats on the ceiling act as acoustic baffles and supply the mandatory sound consolation to open work areas. Appropriate working situations have been achieved by making a nurturing inside atmosphere inside which all exercise takes place. The beechwood (with its heat and aroma), the filtered gentle, the absence of reverberation, and the fastidiously chosen furnishings contribute to this concord.

© Jesús Granada

Facade. The picture JJP wished to challenge with their new facility, mixed with new openings and the need to improve the vitality effectivity of the building, drove the design answer. In distinction to the inside, exterior cladding is a metal sheet, which displays the company picture. This ventilated façade improves the thermal insulation and controls the sunshine within the workplace areas. Throughout the day, the building presents an aseptic and highly effective picture, nearly seamless. Because the solar units, the inside and the true physiognomy of the building are revealed.