HOMME ARCHITECTS

The Rural of Dabie Mountains / HOMME ARCHITECTS

Curated by 韩双羽 – HAN Shuangyu
COMMUNITY CENTER, RENOVATION • XINYANG, CHINA
Architects : HOMME ARCHITECTS
Area : 7800 m²
Year : 2020
Photographs : Qingshan Wu
Architecture Design Team : Junhong Yuan, Xiangpu Zhao, Qiong Liu, Wen Yang, Yifeng Xu, Wang Su, Tianyi Chen
Interior Design Team : Junhong Yuan, Jiajue Zhu, Xiangpu Zhao
The Client : Xband
Landscape Design Architect : Shanghai shidai
Collaborators Contractor : Fengqiao Ltd.
Collaborators : Hill Architects
City : Xinyang
Country : China

© Qingshan Wu

Textual content description offered by the architects. The Nanwanggang village, underneath the governance of Xinyang metropolis, has abolished its administrative institution for the reason that township merging and adjustment a few years in the past. The whole base consists of two components – the previous courtyard of the township authorities has fallen into disuse whereas its adjoining grain reserve depot has been out of service for years. Find out how to re-energize these two neighboring and unoccupied collective property have thus change into the most important problem in our design HOMME.

© Qingshan Wu

The north a part of Nanwanggang township was was once the grain reserve depot. Three granaries had been constructed within the 1970s and 1980s with a brief historical past, turning into the reflection of occasions underneath deliberate economic system. Being deserted for such an extended time period, your complete place was outdated and tacky and now in some disrepair. The previous courtyard of the township authorities was situated within the south half. Its major building was constructed in a brick-concrete structure utilizing precast concrete flooring slabs, which was not complying with the present building laws and required additional structural reinforcements and enhancements. Though the courtyard has been established for less than thirty years and been idle for fairly a while, many of the buildings have collapsed HOMME.

© Qingshan Wu

In the course of the 12 months 2018 to 2020, we had been invited because the designer to work along with our accomplice, Xband for upgrading and re-utilizing this cluster of public buildings that had been lastly transformed into assembly rooms of Dabieshan. The challenge aimed to activate its values within the new period for villages getting into trendy rural life by means of the transformation and reuse of those deserted public property, whereas preserving and revealing their unique architectural appearances HOMME.

© Qingshan Wu

The unique building was primarily in-built a brick-concrete structure with hole flooring slabs and employed building applied sciences reminiscent of Cyclopean rubble masonry, brick walling, and precast concrete flooring slabs. Poor workmanship was noticed, and furthermore, there have been barely affordable structural parts. Most of them had been not in accordance with the present building laws and required structural reinforcements and enhancements, which introduced substantial difficulties to the design HOMME.

© Qingshan Wu

The location planning adopted the unique architectural texture and preserved the spatial scale to the best extent. The brand new types of operation impressed your complete base to be divided into clustered plazas with completely different traits. A biking station was arrange alongside the highway on the southern aspect whereby the opening gateway was situated. In the course of the operation, it has regularly change into a significant exercise area for the entire residential space. However, the township authorities buildings and the unique granary had been reformed into accommodations and convention centres which emphasised on privateness on the northern aspect of the yard. The open discipline and water space on the jap aspect had been reconstructed right into a shared vegetable backyard and a picturesque waterscape respectively. By a sequence of strategies reminiscent of localized components on silts, building renovation, and topographic evaluation, mixed with the reorganization of site visitors flows, the 2 initially unconnected and unbiased building clusters had been intently built-in into two main interconnected courtyards. As well as, the panorama design managed to nicely protect the massive timber from the unique web site HOMME.

© Qingshan Wu

Trying on the north aspect, the three granaries constructed in numerous occasions weren’t in a position to mix with the unique building kind and elevation look. Contemplating their traits, granaries had been subsequently renovated to shared eating places, barn-homestays, and convention centres HOMME.

© Qingshan Wu

The No. 7 granary adjoining to the federal government building appeared lengthy and slim from the plan view. Its outer wall was manufactured from pink bricks after which began to look settlements and cracking. Whereas the workforce made an utmost effort to retain its distinctive structural logic and spatial prototype within the outdated days, efficient reinforcement has been achieved by putting in the practical home windows based mostly on the unique structure and implanting the concrete cylinders to the building facades, which confirmed glints between the outdated and the brand new HOMME. The raised concrete cylinders, the unique building façade, and the newly added cold-rolled metal home windows frames and cornice had been built-in into an natural wholeness to attach your complete northern and southern areas. By the partial overhead enlargement of the township authorities workplace building, the slim area between the unique granary and the federal government building has change into a semi-private transitional plaza.

© Qingshan Wu

Essentially the most spectacular architectural characteristic of No. eight granary was its distinctive juxtaposed single-span masonry arched roof. The architect saved the unique form and magnificence of the vault. The openings of façade home windows had been redesigned utilizing cold-rolled metal, and the inside area was reworked into 5 LOFT homestays with completely different spatial themes HOMME. As a characteristic of historic preservation, the vault was created into area with robust historic parts whereas assembly trendy wants. Strong wooden panels and uncooked cement had been chosen for the inside area, which mixed with 5 courtyards partitioned by pure bamboos has created a peaceful and heat indoor environment over the unique chilly industrial building.

© Qingshan Wu

The No. 9 granary with giant depth however in poor structural situations was renovated right into a large-space convention heart. By an analogous renovation idea within the No. 7 granaries, sculptural concrete cylinders with a powerful public attribute had been added because the core transportation of your complete building, whereas outwardly expressive the building’s openness. Connecting the convention heart on the second flooring to the northern courtyard by means of the prolonged bridge HOMME, allowed a direct dialogue between the building and the courtyard in addition to mirrored the elevation uniformity of the northern courtyard

© Qingshan Wu

The three buildings on the south aspect adopted clay pink bricks, the principle materials that blends with the environment of the positioning. With a purpose to distinguish it from the residential buildings and to appropriately replicate its public property, the biking station made use of the uncovered structure to extroversively categorical a steady sense of order that was akin to the encircling. The exhibition corridor and the water bar had been in-built masonry bricks with numerous displacements and enclosed by the side-opened areas. The design allowed the weather of gardens from South China to combine with buildings from the North, in addition to fitted with regional traits of Xinyang the place northern and southern cultures had been absolutely blended right here.

© Qingshan Wu

The township authorities building was was once a corridor-style building with an unique hall on the south aspect and rooms going through the north for daylighting. With a purpose to fulfill the perform as resort visitor rooms, our architects designed a brand new site visitors hall and evacuation ladder on the north aspect. As such, the unique hall was designed to function as a south-facing balcony and huge bay home windows, creating south-facing views to each room. The scattering suites introduced new rhythms and modifications to the elevation order of the unique modular rooms. The unique authorities building was manufactured from white supplies, and such color was preserved by utilizing white paint throughout the renovation. The contract between the white building floor and the pink bricks on the south aspect illustrates its distinctive building kind and performance.