© Eugeni Bach

Studio for Artist Victor Pérez-Porro / Anna & Eugeni Bach

Curated by Clara Ott
WORKSHOP, OFFICE BUILDINGS • BARCELONA, SPAIN
Architects : Anna & Eugeni Bach
Area : 110 m²
Year : 2016
Lead Architects : Anna & Eugeni Bach
Collaborators : Albert Cabrer, Carla Fernandes
City : Barcelona
Country : Spain

© Eugeni Bach

Textual content description offered by the architects. Two mild picket components set up the required program for a painter´s studio into a bigger open area. Subsequent to the façade, a glass wall finds its place amongst two totally different orientations of the area: on one hand, the perimeter created by the present partitions, and alternatively, the tilted structure that follows a distinct orientation.

© Eugeni Bach

The result’s a zig-zag wall that generates two small locations between the glass and the home windows, providing a brand new “room” into the open area that additionally serves as a pure thermal regulator. On the opposite aspect, a lightweight picket structure is positioned parallel to the alternative wall, producing an area that hosts the kitchen, the sink, the bathroom, and the doorway.

© Eugeni Bach

This picket structure is used in addition to a storage and as a help for paintbrushes, exams, papers and different objects which might be helpful throughout work classes.