© LINK studio

INVESTRIBE Office Building / Living Edge Architects and Designers (LEAD)

Curated by Hana Abdel
OFFICE BUILDINGS, OFFICES INTERIORS • BENGALURU, INDIA
Architects : Living Edge Architects and Designers (LEAD)
Area : 15000 ft²
Year : 2019
Photographs : LINK studio
Manufacturers : AutoDesk, Herman Miller, ARCHIDPLY, ECOSOCH SOLAR, Hunter Douglas, Nexion, Saint-Gobain, Trimble Navigation
Architect In Charge : Dinesh Shanmugam, Shone Saju
Clients : Chandrashekar Gopalan
Engineering : Sigma consultants
Landscape : Living Edge Architects and Designers (LEAD)
Consultants : Susan HVAC consultants, Ivory sense lighting
Collaborators : SV construction
City : Bengaluru
Country : India

© LINK studio

‘Investribe’ is an funding agency positioned in a serene neighborhood within the bustling metropolis of Bangalore. The shoppers temporary was to construct a two stage building with emphasis on methods that saves vitality and minimizes the carbon footprint and the temporary was additional optimized to accommodate extra panorama and fewer constructed up space.

© LINK studio

The 2-level workplace for a studio referred to as for robust integration between the 2 flooring. A central void acts as an interactive coronary heart for the workplace and the open planning of the interiors additional accentuates the general openness of the workplace and units the tone for a vibrant working environment. The terrace is designed as a backyard sheltered with photo voltaic panels above to attenuate the direct warmth on the terrace.

© LINK studio

The robust strains and ease of the design showcases the supplies to perfection and the symmetrical façade with a recessed entrance makes the constructed kind extra inviting. There’s an inherent truthfulness in using supplies, most of that are left uncovered. This rustic theme is contrasted properly with the sleekness of glass and the encircling greenery, which creates an atmosphere of working amidst nature.

© LINK studio

The robust strains and ease of the design showcases the supplies to perfection and the symmetrical façade with a recessed entrance makes the constructed kind extra inviting. There’s an inherent truthfulness in using supplies, most of that are left uncovered. This rustic theme is contrasted properly with the sleekness of glass and the encircling greenery, which creates an atmosphere of working amidst nature.