PIG DESIGN

Ya Space! / PIG DESIGN

Curated by 韩双羽 – HAN Shuangyu
SHOWROOM • HANGZHOU, CHINA
Architects : PIG DESIGN
Year : 2020
Photographs : Feng Shao
Manufacturers : Memphis
Chief Designer : Wenqiang Li
Design Team : Shijie Tan, Liang Cheng, Yiyun Zhu, Yunyun Chen, Ruonan Liu, Keke Wang
Construction Firm : Hangzhou Dianchang Decoration Engineering Co. Ltd.
Lighting Design : Hangzhou Licheng Lighting Engineering Co. Ltd. / Young Lighting Design
City : Hangzhou
Country : China

Textual content description supplied by the architects. This mission is a furnishings exhibition house, with Memphis furnishings as essential reveals. The designer titled it “Ya Area!”, which not solely echoes the nickname of Memphis Metropolis in China — “Cliff Metropolis” (“Cliff” is pronounced as “Ya” in Chinese language language), but additionally conveys a stunning feeling that point out the sudden sensory experiences Memphis furnishings brings to folks. Consultant components of Memphis type, together with geometric shapes and free composition, have been often utilized to the mission. The designers recognized priorities for the collection of spatial supplies and hues, hoping to transcend Memphis’ excessive emphasis on visible results with enhanced textures and extra sustainable ideas.

Constructed by corrugated chrome steel sheets primarily based on the design idea of “cliff”, the facade is characterised by weird visible results and sophisticated buildings and methods. Throughout building, the design crew continuously improved the edging and connection of corrugated sheets, in addition to the therapy of nodes and supplies, to make sure a holistic picture. The doorway is highlighted by a big exclamation level, guiding guests to discover the unknown inside world. All of the visible components perceived beforehand represent an “index” of the peculiar and irregular house.

The inside house consists of two flooring. 1F facilities on offering unconventional experiences, and produces spatial rhythm by distinctive mixtures of geometric shapes. The lobby options irregular stairs paved with black stone items, a door opening that brings a way of order and enriches visible experiences, and a building block game-like scene which tries to interrupt the barrier of sophistication.

Numerous visible factors are shaped by the mixture of buildings of various shapes. Each structure is a visible level, and a geometrically-cut view body. Suspended from the ceiling, round gentle bins forged and diffuse lights, making a surreal environment of floating.

An array of cylinders type the bar counter, and a number of other unbiased metallic installations compose handrails of the staircase. On this house, extraordinary gadgets represent a stage for show and expertise. A number of inside buildings make the most of the identical supplies because the partitions, making them appear to be objects that naturally “develop” from the house.

The whole house on 2F is used for exhibition. The inside surfaces are movable geometric screens. The design continues the idea of “view body”, with a view to bringing adjustments to the angles of commentary. On this house, guests can have an entire view or partial view of scenes, and may stand on tiptoe or bend down. Easy but refined association of spatial buildings produces playfulness throughout the house. These buildings undertake identical finishes as the ground, as in the event that they’re rising from the ground.

The design of the show space relies on the idea of framed views. By chopping and recombining the views, it brings infinite potentialities to visible experiences throughout the area of view and makes commentary extra attention-grabbing.