Wispe Brewery Amsterdam / Buro Nord

Curated by María Francisca González
PUB, RENOVATION, BREWERY • WEESP, THE NETHERLANDS
Architects : Buro Nord
Area : 600 m²
Year : 2020
Photographs : Wim Hanenberg
Lead Architect : Maarten Meester
Client : Wispe Brewery ltd
Contractor : Stoop Houtbewerkers, Smederij Jorrit Vijns
Advisor : Ten Have, Breedveld en Schröder
Drafts : Jorino van Gils, Michiel Baltus
Constructural Engineering : Martien van Leeuwen
Building Management : Marcel Rijnhart
City : Weesp
Country : The Netherlands

©Wim Hanenberg

Textual content description offered by the architects. The Sint Laurentius Church in Weesp, on the outskirts of Amsterdam, is a neo-Gothic cross church designed by Theo Asseler and in-built 1876. As a part of an intensive renovation through which the inspiration was additionally restored, we have been requested to design a brewery and a pub for Wispe brewerys. Due to the present attribute qualities, we tried to maintain our interventions as modest as attainable. Our design selections have been restricted to the important and we tried to allow them to not compete with the present.

©Wim Hanenberg

With a sure diploma of reticence in using supplies and shade an inside is realized that strengthens the present spatial qualities of the church and brings the sunshine again deep into the central nave. Regardless of the multitude of amenities (brewhouse, tanks, bar, kitchen) and installations, the general picture is kind of calm and does justice to the monumental look of the church. Instantly upon getting into, guests stroll proper into bar, which is positioned like a recent altar in entrance of a light-weight marble faucet wall. The copper brew kettles are positioned above on a brand new mezzanine flooring and lean barely over the bar. The previous sight strains have been optically reconstructed by way of mirrors.

©Wim Hanenberg

The lighting designed for this venture are positioned towards the present columns and illuminate the arch building. The brand new guests mezzanine has been positioned loosely between the present arches and has been designed as slender as attainable with the intention to disturb the unique articulation as little as attainable.