© Quang Dam

The Water House / CIA Design Studio

Curated by Hana Abdel

The Water House
HOUSES • TAM ANH NAM, VIETNAM
Architects : CIA Design Studio
Area : 175 m²
Year : 2019
Photographs : Quang Dam
Manufacturers : AutoDesk, INAX, Boss
Architect In Charge : Nguyen Tien Chung & Tran Trung
Design Team : CIA Design Studio
Clients : Tran Van Huu
Construction : CIA Construction Building and Interior
City :Tam Anh Nam
Country : Vietnam

© Quang Dam

“THE WATER HOUSE” locates in a new resettlement area in Tam Anh, Nui Thanh, Quang Nam, Vietnam. which is yearly influenced by the tropical monsoon local weather. All of this gave individuals right here a problem to brainstorming an thought about building their very own home that adapts to all options of the local weather. Due to this fact, purchasers contact us to have their wishes come true.

© Quang Dam

With 7×25 metres of space, The home is designed for a pair and two son. The features embody three bedrooms with bogs, a front room, a kitchen. The house owners need a home that might enhance their residing situation. Began by an oblong block, we separated it into two cubes related inside and outside by the buffer area embody a porch and a skylight on the heart of the home. The primary area embody the residing and dine space in addition to a quiet area situated within the cube behind Consists of three the bedrooms and two bathroom.

© Quang Dam

The void is positioned on the heart of the home, which performs as some extent to stability the character. At this area, nature is appeared with its parts reminiscent of bushes, natural light, the wind, and rains. We scrutinized each element about local weather and the sun’s orbit as a way to suggest options for amassing pure lighting, masking daylight on the West of the primary entrance of the work, taking cool wind of the river behind.

© Quang Dam

Concerning interior facet, concepts from tuber furnishings domestically use to make new ones with the identical concepts. All of the couch wooden, eating tables or beds are produced from pure wooden. The home is roofed with panel polycarbonate and vines down from the roof. By that, we might alley the photo voltaic radiation on the glass partitions. We’ve got absolutely exploited the lake on the aspect of the home. As well as, the woody sliding doors have been used for letting the lounge to be extra spacious and effectively ventilated, moreover, it helps create an incredible view to admire the sceneries. After a interval of use, the investor feels happy with the work that we created.