The Modern Village Office / Ho Khue Architects

Curated by Fernanda Castro
OFFICES • SƠN TRÀ, VIETNAM
Architects : Ho Khue Architects
Area : 350 m²
Year : 2016
Photographs : Hiroyuki Oki
Manufacturers : Jotun, YKK AP

© Hiroyuki Oki

Textual content description supplied by the architects. Youngsters from centuries previously till now have been born and raised within the countryside with out many facilities and little cash. These at the moment are profitable metropolis dwellers. They’re now fashionable however haven’t forgotten the photographs and feeling of cement rooves, the low brick partitions, and the bamboo that permeates the village.

© Hiroyuki Oki

This scene has nurtured so a lot of as we speak’s era of profitable individuals. Because the nation develops and so they flock to city settings surrounded by glass, air-con and monotonous designs. They grow to be uninterested in the environment that lack feelings and really feel a robotic sense of detachment. The Workplace has feeling and is environmentally sustainable, as have been the villages of the previous.

© Hiroyuki Oki

Initially the massive lot contained some outdated homes, white pampas grass, native bamboo shrubs, and vegetation that survived on the ambient situations with little enter from individuals. Ho Khue Architects (ALPES) design idea was to evoke the outdated feeling of the village in our cutting-edge fashionable workplace as being a part of nature. At the moment’s look is soothing, pure, and incorporates lots of the surrounding native vegetation within the structure.

© Hiroyuki Oki

Banana Timber, yellow bushes and native vegetation have been transplanted to the primary ground of the workplace. There’s additionally a water characteristic with slat steps on the entrance door with harvested vegetation. The southwest publicity is constructed with ornamental concrete with slats to maintain out the new solar and permit air circulation from the ocean breezes.

© Hiroyuki Oki

The rooftop is densely planted with the grasses and different vegetation to chill the decrease flooring. This ground homes the chief workplace, assembly room, and huge open sided lunch room with a whole kitchen. Vining flowering vegetation encompass the open areas to create shade and wonder. It’s a skilled place with pure air flow, pleasing plantings, and cozy surroundings for purchasers and staff.

© Hiroyuki Oki

With a view to recreate the atmosphere of a countryside dwelling we used bricks that weren’t burnt by the kiln. The ground is product of ornamental concrete tiles with a floor mild gray end. The cement roofs seem as scaffolding as was the strategy of development within the countryside. This provides depth due to its three dimensional structure. A contemporary building with an ageless feeling.

© Hiroyuki Oki

Working on this fashionable workplace evokes emotions paying homage to childhood and a time when life was easier. The air circulation is contemporary from the ocean resulting in snug temperature with out being chilly. At the moment’s youthful era might have had little or no time within the countryside. This workplace has introduced the spirit and the guts of the agricultural areas to the office.