St. Carolus Hospital Screening Facility / AT-LARS

Curated by Hana Abdel
HOSPITAL • JAKARTA, INDONESIA
Architects : AT-LARS
Area : 140 m²
Year : 2020
Photographs : Arti Pictures
Manufacturers : AutoDesk, Adobe, Alderon, PTJIP, Philips, Taco, Trimble, twinlite
Design Team : Stephanie Larassati, Aldo Feandri, Pramashella Shabrina
Clients : St. Carolus Hospital
Contractor : Hadi Karsa Cakramandiri, Bayu Prayudhi
City : Jakarta
Country : Indonesia

© Arti Pictures

Textual content description offered by the architects. In April 2020, we initiated the Micro Remedy Facility program, with a mission: to cater the growing demand of affected person remedy capability and to advertise individuals’s well-being in the course of the pandemic, by creating screening and medical amenities, which can be fast to assemble, scalable, versatile in sizes and adaptable in numerous areas. For this system we’ve got designed four forms of remedy facility. Every facility is designed primarily based on WHO guideline for Extreme Acute Respiratory An infection and to suit the location’s potential. The primary facility is accomplished in August 2020 for St. Carolus Hospital. Our purpose is to proceed the ability enlargement throughout Jakarta and past. Aiming to assist the hospitals and communities, the semi-permanent buildings are constructed with scaffolding.

© Arti Pictures

As a consequence of its easy building know-how, the ability is ready to develop to cater the growing demand of medical areas. These fleeting structural methods provide a variety of flexibility and adaptableness, wherein its modularity permits completely different sizes and styles to emerge in an effort to adapt to varied wants and websites. The structure is sturdy, reusable and cell. It may be adjusted for different functions on completely different areas, akin to yearly emergency shelter for flood victims in Jakarta. St. Carolus Hospital Screening Facility goals to establish contaminated and non-infected sufferers earlier than coming into the hospital building.

© Arti Pictures

Being situated in a parking zone proper throughout the hospital foyer, the 32 metre lengthy facility serves as a brand new deal with for the hospital. The brand new structure takes benefit of the location situation wherein the doorway and exit ramp are concentrated below the cover of the primary building to create a detailed and safe connection between the brand new facility and the hospital. The building consists of a reception space, ready cubicles, a screening and a medical workers space. A partition wall separates every ready cubicle which presents each a seating and area for a wheelchair. It has two separate exits, one to the hospital foyer and the opposite one to Higher Respiratory Tract An infection clinic.

© Arti Pictures

The doorway for sufferers and medical workers are positioned at a good way. Every entrance and exit are accessible by a ramp to accommodate individuals with incapacity. Prefabricated in two weeks and constructed on-site in 4 days, the 140 sqm semi-permanent structure contains a white scaffolding structure, bangkirai wood floors and poly-carbonate cladding. The corrugated uPVC roof helps scale back warmth and sound coming from exterior. It has a considerable overhang to cut back the quantity of warmth acquired by the partitions.

© Arti Pictures

The façade are product of translucent poly-carbonate cladding to create a refined visible connection between inside and out of doors. The fabric’s transparency permits pure gentle to come back in, which reduces power consumption in the course of the day. The façade opening creates a cross air flow, which overlaps with the circulation hall; this creates the required pure air flow contained in the building. Brilliant and daring way-finding indicators are used to assist guests get a transparent listing of the brand new facility. Designed by AT-LARS, this venture is a joint pressure collaboration with St. Carolus Hospital in responding to the COVID-19 challenges in Jakarta.