StudioVASE

Roly-Poly Cotto / studioVASE

Curated by Hana Abdel
RESTAURANTS & BARS, MIXED USE ARCHITECTURE, RETAIL • GANGNAM-GU, SOUTH KOREA
Architects : studioVASE
Area : 1015 m²
Year : 2020
Photographs : Park woo-jin

© Park woo-jin

Textual content description offered by the architects. The story within the area could be in comparison with the connection between physique and thoughts. Irrespective of how the visible completeness of the area is superb, if the story is just too easy or poor, if it is vitally related with one thing, the customers aren’t eager about it or really feel empty. Even when all of the eating places in district are disguised as authentic, ultimately, the scene, folks simply line up just one well-known one, means its id makes others as imitators. The true authentic story makes feelings and varied interpretations. The area has the potential of being full solely with the soul of the story.

© Park woo-jin

Quite a few manufacturers have their very own tales. The tales are handed on the general public because the model picture and change into the combined image of positivity and negativity. Ottogi has good and wholesome photographs, however conservative and loutish photographs on the similar time. Thus, the model will not be comparatively progressive or elegant. It might be apparent factor for the longer term to the corporate that reveals and expertise the brand new picture of Ottogi, which has overcome this dilemma, to 20 ~ 30’s era. So, the corporate actively accepted our proposals, and it was shortly promoted.

© Park woo-jin

Roly-poly Cotto is a venture that includes and intervenes in all elements from naming, spatial planning and design, styling, product design, and even graphic design. Preliminary requested area was deliberate to promote curry and ramen on an space of about 265m2, and 80 pyeong, however was expanded to about 310 pyeong by suggesting the potential of growth by means of utilizing remaining area. The easy composition simply promoting ramen and curry made us to count on serving as a symbolic area that may give a posh operate on the expanded area and make customers impress the model’s new picture. Nevertheless, it wanted a metaphorical interpretation that might attraction to younger era whereas avoiding the model’s direct expression.

© Park woo-jin

Within the period of simularcrum, which considers the established order greater than the truth, younger era could really feel robust remoted picture to Ottogi. Thus, we’ve come to plan our function as an area to beat this dilemma and present the way forward for the embedded firm. By evaluation from varied elements, we arrange the idea to determine optimistic, detrimental, and poor photographs, and to beat them. It’s nonetheless very ironic, however we thought that we must always make revolutionary, sort however robust, pleasant however sensuous picture. To take action, we thought that extra advanced than easy, extra emotional than provocative, extra analogue than digital, that may be the answer as a non-temporary and sustainable area. So, we hoped after the area change into extra acquainted, it might be delivered to the makes use of step-by-step.

© Park woo-jin

Composition of House – The important thing to the design is to mix the gardens hidden in two current buildings into one, to safe the widest space in complete area, and to supply a medium. The scattered six areas shaped a relationship by means of this backyard to carry out every operate. 7 areas divided within the order of cave, dice, slope, shade, backyard, corridor, and sala, have totally different roles and heights, and supply varied sequences.

© Park woo-jin

The primary materials of the area is purple brick. The purple brick is a fabric that accommodates universality and persistence and builds the constructions with gathering small cells. The bricks, that are constructed with about 100,000 blocks, are just like the conservative nature of supplies that has saved through the years, and the that means of the company spirit which has developed steadily. The assorted building strategies and patterns of the bricks are efficiency that overcomes conservatism. Furthermore, the yellow is the symbolic coloration of the Ottogi. The yellow offers a totally totally different feeling relying on the colour, brightness, chroma, space of use, so we determined to not insist on model’s symbolic coloration however to give attention to delivering the picture of the colour. The supplies used inside have been with wooden, material, and ceramics which are appropriate with the bricks, the principle materials. Nevertheless, we used stainless-steel for the rhythm of the fabric, thus, we reduce each single phase in order that it may really feel the temporality.

© Park woo-jin

Cave dealing with the street is a windowless semi-basement and an area for promoting meals and drinks. About 400 fluorescent objects hanging from the ceiling make us really feel the panorama of the backyard. The inside of the area is completed with varied patterns of bricks, and 8m bar and sales space couch change into the axis of the slender and lengthy area. When going up the bottom by means of a slender vertical staircase, it should meet a dice and a slope dealing with one another. The dice is an area to promote items developed for the venture. The entrance wall contained in the dice, which is completed with bricks inside and outdoors is shinny by the sunshine by means of a assume crack within the brick and appears like the one massive metallic shelf floats in a curved form. The ceiling was hung with a big balloons and lights collectively offers the cheerful ambiance and makes it simple to acknowledge from the skin. The stair-shaped slopes stacked by bricks are designed to sit down extra actively, and the small grass area created on the prime gives a chance to look at the entire backyard.

© Park woo-jin

On the steps, varied fluorescent ceramic objects of artist, Lee Hyun-jung are locations, so it might be the supply of leisure for customers. The shades bonded to the dice are completed with roofing materials of punching metallic to transmit daylight and relieve the feel of the onerous dice. The lengthy type of the shade crosses the backyard to the middle, nevertheless it provides the depth making the layers of area at eye stage. About 40 landscapes made with ceramic beneath the roof put there, so even when the breeze blows, the entire senses of the physique may really feel on the backyard.

© Park woo-jin

The backyard turns into the middle of the entire area and all of the areas on the bottom are directed towards it. In contrast to the mass of the onerous bricks, the backyard in another way adjustments to the season. The backyard, being composed of varied flowering vegetation, is designed to harmonize with a number of firs that have been planted up to now. The flowering vegetation, are delicate to the wind, react to the firmness of the bricks and present the steadiness of the whole backyard. The top of the backyard is positioned reverse a small hill utilizing the present stage and communicates with sala. The ceramic desk of artist, Lee Hyun-jung on this hill combines with firs to make one other area within the backyard. The corridor goes to open to clients sooner or later however shall be supposed for use for firm occasions or tasting occasions. The corridor, which may accommodate greater than 50 folks, has the shape for multi-purpose use.

© Park woo-jin

The panels of the metallic nets have been put in to the ceiling, in order that lighting, heating and cooling tools, and sound tools aren’t uncovered. A big sliding door put in on the entrance of the corridor opens about 6m, so it connects the corridor and the backyard just like the bridge. The sala, final area, will not be open area for the general public. However the sala’s entrance is uncovered to the backyard. On the entrance of the sq., greater than 4,800 yellow spangles reply to wind and light-weight, reflecting to the backyard.

© Park woo-jin

The inside of the Sala is designed to really feel cozy and comfy like home drawing room. The yellow, the symbolic coloration of the corporate, was used, however was expressed by varied ending supplies to offer depth to the colours. Contained in the area, there’s furnishings like a treasure field. When opening the door of the heavy furnishings, instruments for having fun with music, espresso, and wine, current customers’ leisure. All sala’s home windows are additionally designed to open in order that the whole backyard could be seen by means of the area. The roly-poly cotto was the venture of understanding and remodeling the 2 totally different buildings into as soon as idea to create synergy. To do this, we gave the meanings to every 7 area that was used for unrelated purposed one another, in order that they may relate to one another in context over the brand new story. The newly expanded grass backyard was hidden from the skin, so it made customers surprisingly.

© Park woo-jin

The assorted components contained in the backyard that stimulate imaginative and prescient, listening to, and contact change into a medium to create separate area into one. The picture of the agency brick lined the entire is neutralized from the spherical form of roly-poly inferred curves and designed to steadiness the area. The assorted totally different ranges of the ground contained in the area assist customers produce varied scenes and perceive area extra in three dimensional methods. Ultimately, we count on that every one of those relationships will play a job in creating visible leisure and expertise and making model’s new picture.