Qiannan Training Center / West-line studio

Curated by 韩爽 – HAN Shuang
TRAINING FACILITY • QIANNAN, CHINA
Architects : West-line studio
Area : 27700 m²
Year : 2020
Photographs : Chengyong Liu, Zitong Shi
Lead Architects : Haobo Wei, Jingsong Xie, Yudan Luo
Interior Design And Landscape : Yudan Luo, Minghua Ou, Ke Zhou
Structural Engineers : Yuanping Li, Dingping Fu, Xiaoqiang Yang
City : Qiannan
Country : China

Textual content description supplied by the architects. The fireplace station advanced is positioned on a slope with a most distinction in peak of 20 meters, surrounded by steady karst inexperienced peaks in South-East Guizhou province. The positioning has an irregular form affected by the mountain on the West, whereas the advanced faces a river on the East. Regardless of being positioned in a comparatively unbiased space, the advanced stands in-between the district major city agglomerations, the previous city and a cluster of a number of villages. With a direct connection to the principle street axes, the advanced serves an space of roughly 10 sq. kilometers, offering as properly backup companies for the previous city and the close by villages.

Two units of intersecting grid programs prepare the general masterplan composition, interlocking with one another in relationship with the mountain topography. The southern group is organized in a parallel development with the river and contains the principle hearth station building, command heart, coaching corridor; along with the residential items, which may accommodate as much as 160 trainees.

The second system, within the northern space, contains workplaces and coaching amenities. Each programs take rectangular volumes as primary items, mixed into useful unit teams by the panorama system. The 2 teams are related by an outer street belt, whereas the connections between the buildings are organized by a collection of paths, impressed by the standard format of Guizhou mountain villages.

Every building is an easy rectangular quantity, repeated in numerous mixtures following the mountain topography; the mix methodology of unit isomorphism integrates all of the useful necessities and creates on the similar time a livable out of doors area in between the buildings.

The juxtaposition of pink and white offers the advanced its personal character. The pink brick base, which highlights the commercial nature of the hearth station, is interrupted by parallel horizontal white traces, which create a hyperlink to the encircling panorama.

The fireplace station building represents the core operate; strategically positioned subsequent to the street entry, its iconic facade represents a digital gate to the advanced, being the start line of the entire masterplan improvement. The primary ground homes the fire-fighting storage and tools warehouse, within the mezzanine are positioned a coaching gallery and small assembly rooms,

whereas the second ground is devoted to the firemen relaxation actions: dormitories (with a most capability of 30 beds), membership, totally different calm down and leisure areas, library and school rooms, a small clinic and medical and psychological counseling room. The second ground area is characterised by a collection of iconic skylights which strongly mark the widespread areas; along with the 2 squared courtyards, they assist creating a greater residing area for the workers on responsibility.