Open Valley House / RAVSTUDIO

Curated by Clara Ott
CABINS & LODGES, LANDSCAPE ARCHITECTURE • TAPALPA, MEXICO
Architects : RAVSTUDIO
Area : 256 m²
Year : 2017
Photographs : César Bejar
Manufacturers : Grupo Tenerife, Laminapanel, Nordika, Tecnlite

© César Béjar

Textual content description offered by the architects. The mission is positioned close to the village of Tapalpa, throughout the forest, a home that blends into the panorama. As a premise, it was essential to combine a leisure mission that would collect collective actions and in addition provide particular person areas.

© César Béjar

The cottage consists of a single massive quantity; a linear aspect that adapts to its topography, positioned in parallel to its contours. Is distributed in two fundamental areas: the social space and the bed room space. Its location all the time contemplating the present timber.

© César Béjar

The logic of its areas reply to its completely different makes use of. Within the social space, kitchen, eating room and front room, the place the best visible opening is. Its design labored with the mixture of actions in the identical area the place the carpentry was used as integral aspect. The bedrooms space is developed at the next half stage responding to the topography and with the premise of creating larger privateness assisted with window methods that open and shut the views in every room.

© César Béjar

In the identical linear means as the quantity of the home, a chunk of furnishings is built-in to accommodate kitchen, fire, and books, functioning because the mediator of this system. Along side different remedies of the furnishings, it was sought to focus on and lose areas comparable to providers and loos the place the picket caps mimic the accesses.

© César Béjar

The materiality of the home is achieved with native stone that contrasts within the mission as an integrative aspect of the panorama, shaping probably the most stable volumes, producing along with glass a larger distinction of the openings. We work with several types of woods to generate a variation of tones that search to create a pure studying of the area. Inside, the stone is reworked into an nearly sculptural texture, framed by metal, wooden and the identical spatiality of the home that on the similar time, shares the paradox between the inside and exterior that the open facades permits.

© César Béjar

The structure of the home is a hybrid of system the place conventional strategies meet prefabricated supplies to ascertain a dialogue between effectivity and a heat feeling general. Metal columns and beams intensify the mission linearity as a part of the design. This variation requires a larger integration into the joints of every materials, framed with intermediate remedies, because the metal beams and the picket frames lighten the visible weight of its joints.