Jonathan Tuckey Design

Milson Road Studio / Jonathan Tuckey Design

Curated by Paula Pintos
MUSEUMS & EXHIBIT, OFFICE BUILDINGS • LONDON, UNITED KINGDOM
Architects : Jonathan Tuckey Design
Area : 140 m²
Year : 2020
Photographs : James Brittain
Lead Architect : Fraser Biggins
City : London
Country : United Kingdom

© James Brittain

Textual content description supplied by the architects. Jonathan Tuckey Design’s new workplace is the conversion of a derelict pub in West London – courting again to 1884 – into a brand new studio, and doubles in operate as a gallery and lecture theatre. The workplace will be discovered within the shadow of the V&A’s Blythe Home and across the nook from Olympia and the brand new Design Museum.

© James Brittain

Sitting inside a right away native scene of eclectic Victorian architecture, from the outset we felt it was necessary to collaborate with this context. Historically pubs are locations that foster conversations about native points, and the intention was to increase this to incorporate discussions about cities and their communities. The previous pub will proceed its operate as an ‘city lounge’ however now by exhibitions, talks, and group engagement.

© James Brittain

The undertaking demonstrates what one can do inside the present constructed cloth and the observe appears to be like ahead to welcoming mates and collaborators into the brand new house. The studio retains lots of the pub’s unique parts, embracing its Victorian heritage and defending its presence on the road nook. Throughout the renovation course of, unique exterior tiles have been uncovered and retained to disclose a layer of the building’s previous which had lengthy been hidden.

© James Brittain

An open dialogue is created by the collection of huge home windows that reveal the internal shows and an externally going through assembly room that opens out in direction of the road. The insertion of a freestanding timber quantity into a big void created by eradicating a part of the prevailing floor flooring supplies a brand new platform and concurrently creates an built-in storage system whereas permitting pure gentle to filter all the way down to a workshop and lecture theatre.

© James Brittain

A double-height mirrored wall on the foot of the steps alludes to a continuation of the inside facade of the Victorian home windows and vaulted arches. A timber lattice structure types 4 partitions of cabinets that wrap across the upper-level workplace house; an area for books, fashions, and drawings in a everlasting of labor. The timber partitions additionally change into desks that may be shortly transformed into further exhibition house or benches for a ‘theatre-in-the-round’. Beneath, the pub’s unique vaults have been rigorously restored to supply additional exhibition alternatives for bigger objects, lit from above as they might be in an intimate gallery.