Mediathek / Laboratory of Architecture #3

Mediathek / Laboratory of Architecture #3

Curated by Fernanda Castro
MEMORIAL CENTER, LIBRARY • TBILISI, GEORGIA
Architects : Laboratory of Architecture #3
Area : 1200 m²
Year : 2017
Photographs : Nakanimamasakhlisi
Manufacturers : Serge Ferrari, Tepe
Architects In Charge : Kakha Maisuradze, Tea Tabagari, Nika Gomelauri, Hylke Bleeker, Irakli Abashidze, Dimitri Shapakidze
Consultant : Experto
Collaborator : TDS
Client : Tbilisi Municipality
City : Tbilisi
Country : Georgia

© Nakanimamasakhlisi

Textual content description offered by the architects. To be inviting is a central facet forming the architectural idea of the third municipal Mediatheque opened in 2017 in Tbilisi Georgia.

© Nakanimamasakhlisi

The building is positioned within the middle of the park, within the district the place the housing blocks stand surrounded by the huge and industrial zones. The undertaking is aimed to fill the deficit of the cultural and academic amenities of the world. The Building serves as a conventional and a multimedia library for youngsters and adults, it has the studying halls, kids play areas, areas for the lectures and varied shows. Mediatheque can be a venue for conferences, concert events and exhibitions.

© Nakanimamasakhlisi

The architectural type might be perceived as one thing, that’s divided into two elements and enclosed in a single rectangular body. The Building is located on the finish of the primary pathway of the park, which flows underneath the material coated metal contour, which is cantilevered for 12 meters in entrance and envelopes the dynamic self standing composition together with the spiral ramp welding with an cylindrical quantity of the cafeteria.

© Nakanimamasakhlisi

Nevertheless, there’s a sure distance until the doorway, however setting foot into the contour already offers an impression of the smooth entry. The type of the ramp is derived from the youngsters’s slide and serves as a welcoming gesture for the youngsters.

© Nakanimamasakhlisi

Surrounded by the frameless glass, inside is organized by the practical oval rooms, which additionally maintain the structural load of the second flooring.

© Nakanimamasakhlisi

Building additionally featured the blue spherical courtyard on the higher flooring, which serves as supply of daylight and is an ideal place for occasions or studying underneath the daylight.