Lianhuadang Tourist Center

Lianhuadang Tourist Center / SEU-ARC + Nanjing Concord Design & Engineerings

Curated by 韩爽 – HAN Shuang
TOURISM • YIXING, CHINA
Architects : Nanjing Concord Design & Engineerings, Southeast University – ARC
Area : 283 m²
Year : 2019
Photographs : Bowen Hou
Manufacturers : 凯华, 樽宇, 飞扬
Architect In Charge : Yuan Zhu, Yan Liu
Design Team : Yuan Zhu, Yan Liu, Pingping Zhang, Wenjun Liu
Engineering Design : Li Wang
Landscape Design : Yuan Zhu, Tianjiao Chen, Tianlei Fan
Client : Dingshu Town, Yixing
Consultants : Yang Zheng, Huaping Zhang
City : Yixing
Country : China

© Bowen Hou

Textual content description supplied by the architects. The vacationer heart is situated within the Lianhuadang waterfront space of Yixing Metropolis, Jiangsu Province. It serves vacationers for relaxation, viewing, retail, bogs, and so forth. And additionally it is used as a vacationer boat terminal.

© Bowen Hou

The mission web site is deliberate on Lianhua Island in the midst of the lake. The encompassing space is a particular lotus panorama that has a large view and ample aquatic vegetation. With a purpose to maximize the view of the encompassing panorama, the bottom flooring of the building adopts an open design technique to information folks’s conduct and sight.

© Bowen Hou

Ranging from the doorway, there are two strolling routes guiding vacationers, one is strolling throughout the building and the opposite stepping as much as the roof to miss the panorama. The strolling routes affect the type of the building, and the platform with a colonnade beneath makes folks expertise the slight peak distinction of the location, the sight via the column, and the general panorama across the lake.

© Bowen Hou

This mission goals to mix the topography and surroundings to create a wealthy spatial expertise and type an excellent interplay with the encompassing panorama. By establishing a cyclic strolling route system, the building hyperlinks up with the courtyard, viewing platform on the roof, and lakeside waters whereas connecting the fundamental features of retail, recreation, and boat terminal. Individuals can expertise the distinctive panorama of Lianhuadang when strolling inside and out of doors, up and down of this building.

© Bowen Hou

As well as, the interior triangular courtyard types a sort of spatial depth of area via the hole bricks wall.