Kapo Patio 24 Beauty Salon / Bruta Arquitetura

Curated by Matheus Pereira
WELLBEING, WELLNESS INTERIORS • PORTO ALEGRE, BRAZIL
Architects : Bruta Arquitetura
Year : 2020
Photographs : Cristiano Bauce

© Cristiano Bauce

Textual content description supplied by the architects. Kapo is a magnificence salon positioned in Porto Alegre, Brazil. The challenge for the corporate’s new headquarters had the precept of preserving the model’s identification. We use components, colours and supplies already current within the outdated headquarters to make individuals really feel aware of the brand new location.

© Cristiano Bauce

The Kapo Patio 24 challenge contains a 6 meters excessive ceiling, concrete block partitions and ribbed slab. The challenge’s technique was to create three ranges for the distribution of companies and thus multiply the areas. The bottom ground, along with the reception, incorporates 2 dwelling rooms divided by 2 Triandas palms that fill the surroundings and lead the look to the ribbed slab with illuminated buckets. The hairdressing stands on this stage are subsequent to the wood panel and the barbers have elongated mirrors that multiply the house and the inexperienced of the timber.

© Cristiano Bauce

The wood panel types a quantity that homes the inventory and the staff’s relaxation space, entry to this space is thru a facet door mimicking the panel. When climbing the steel staircase, we attain the highest of the wood quantity the place there are extra hairstyling benches and washbasins. On the following stage are the make-up stands, manicures and a therapeutic massage room. The technique of dividing the house vertically by creating mezzanines frees the central span and permits visible connection between all ranges.

© Cristiano Bauce

The massive showcase permits the surroundings to obtain pure mild making a harmonious composition with the lighting challenge in partnership with Studio Fos. The selection of straight line luminaires makes the exact marking for workbenches.

© Cristiano Bauce

The iron mesh that makes up the facade capabilities as a permeable airplane that connects the inside and exterior. The ingredient performs by opening gaps that dialogue with the dwelling space, creating benches and the background structure for the corporate emblem. The selection of supplies comparable to concrete, granite, marble and rebar makes a counterpoint to wooden, leather-based and vegetation, bringing stability between the uncooked and the natural to create a welcoming, stripped and practical surroundings. Pure and stylish, the colour palette that makes up the house emphasizes the professionalism of the staff and contributes to the creation of a welcoming and uncluttered surroundings.