Schemata Architects + Jo Nagasaka

FREITAG JEJU by MMMG / Schemata Architects + Jo Nagasaka

Curated by Hana Abdel
STORE • CHEJU, SOUTH KOREA
Architects : Jo Nagasaka, Schemata Architects
Area : 222 m²
Year : 2020
Photographs : Ju Yeon Lee
Construction : Yigak Constructio
Project Team : Ianis Combes
2 F Shop Area : 108.6㎡
Jungle Terrace Area : 84.5㎡
Rooftop Area : 28.5㎡
City : Cheju
Country : South Korea

© Ju Yeon Lee

Textual content description supplied by the architects. This building was initially utilized by Burger King on the primary and second flooring, and faces the principle avenue to the south. This undertaking is designed in step with ARARIO’s idea of “invisible improvement,” which goals to create actions within the alleys between buildings.

© Ju Yeon Lee

With a view to use this floor flooring as a spot for individuals to freely come and go, we added extra voids and highlighted the pilotis as a lot as attainable. Each side of the building are clad in glass so that individuals strolling on the streets on the south and north sides can see one another.

© Ju Yeon Lee

We determined to find the Freitag retailer, which requires an ample inside house and wall storage, on the second flooring, as a result of we thought that those that would go to this place would absolutely go as much as the second flooring if they’re curious to see it. About half of the second flooring was beforehand used as a terrace seating space for Burger King.

© Ju Yeon Lee

There have been giant black and white tiles in a checkered sample on the ground, window sashes within the partitions with geometric patterns like these on old school vinyl luncheon mats, and forged iron railings with a cheap-looking plant sample that resembled those offered at residence enchancment shops.

© Ju Yeon Lee

The considerably frivolous pop design of the ’80’s evoked a way of nostalgia. Contemplating the truth that Freitag’s merchandise are created from recycled truck tops, seat belts, bicycle tire tubes, automotive airbags and so forth, it made sense to combine the nostalgic and pop house with the brand new retailer house as if making a collage. A semi-outdoor bar was positioned on the boundary between the terrace and the inside, permitting the terrace to come back alive and develop into a part of the shop.