EA House / Juan Trivelloni Arquitectura
© Taquicardia fotografica

EA House / Juan Trivelloni Arquitectura

Architects: Juan Trivelloni Arquitectura

Area: 530 m²

Year: 2017

Photographs: Taquicardia fotografica

This challenge mirrored the agency’s curiosity in occupied with structure as a part of the setting and on this explicit case attempt to combine it with the lagoon that surrounds it. Implanted in a trapezoidal nook lot the home is stable and eloquent. A compact volumetry on a totally blind entrance takes the curve of the cul de sac after which opens on the aspect and bottom thus increasing the visuals outwards and seize one of the best views of the water and nourishing itself of the solar. The construction composed of slabs, beams, partitions and concrete partitions in sight permits to compose figures and delimit areas as occurs with the cantilevers of the galleries that give motion and a vertigo feeling. When passing by way of the principle door, the staircase that receives the one that enters divides the ground into its two principal axes and opens the house managing to blur the inside/exterior boundaries producing a set of transparencies and continuities the place the inexperienced areas that encompass it take a number one position.

Constructed on its first lenght with picket steps constructed on a uncovered concrete wall, when altering path it materializes in a fold that maintains its flight with a clear thought, with out casting shadows that hinder the visible. To the left an inside courtyard capabilities as a division between the storage and the dwelling space that seems subsequent granting the privateness. Kitchen, eating room and gallery with grill are developed on the best longitudinally on the second axis dominating the open visuals in the direction of backyard and lagoon. As a request required by shoppers that these three locations operate as assembly areas for the entire household, a stable picket door is hidden when opened to speak kitchen and eating room. In that house the vineyard takes middle stage. One other elementary ingredient is the pool, which with its curves finishes one of many visible axes raised once more producing the continuity between components (on this case the water) sought in the entire work.

On the higher ground recededed from the entrance, the master bedroom is developed composed of the bed room space, dressing room and toilet plus a small desk designed every for use independently with out invading the opposite sector. With its personal terrace transformed right into a high-rise backyard the sunshine that bathes it’s sifted by a slab with concrete ribs. To this terrace opens the sector of potholes and bathtub being spectators of the inexperienced that invades the outside house and the lengthy visuals in the direction of the lagoon. The double peak of the staircase offers it intimacy and separates it from the remainder of the bedrooms that open to the surface by one other giant inexperienced terrace shared by each. The supplies chosen; wooden on the flooring and furnishings, wood-colored foliated PVC carpentry are complemented by inexperienced from the surface and on the similar time distinction with the chilly concrete.