Culture The Renovation of Tianbao Cave District of Erlang Town / Jiakun Architects

Curated by 韩爽 – HAN Shuang
LANDSCAPE ARCHITECTURE, RENOVATION • LUZHOU, CHINA
Architects : Jiakun Architects
Area : 8478 m²
Year : 2020
Photographs : Arch-Exist, BPI – WANG Kai (Brandston)

© ARCH-EXIST

Background. The undertaking web site is positioned in Erlang City, Gulin County in Luzhou Metropolis, subsequent to Chishui River basin that’s naturally excellent for making good liquors. It’s within the center a part of the cliff below Tianbao Peak. There are Tianbao Cave, Dibao Cave, and Renhe Cave, that are the biggest pure liquor-storage caves on this planet.

© ARCH-EXIST

Idea Pavilion. Extract the basic picture of “Pavilion” from Chinese language classical architecture because the prototype. Make the most of the modern method to specific conventional connotations, echoing the model tradition of Lang.

© ARCH-EXIST

Pan Museum. The undertaking adopts the technique of literary narration to prepare the content material of a number of spatial perform nodes, which creates a steady spatial situation. The circulation focuses on the association of rhythm. In accordance with the situation, peak distinction, and modality of the positioning, the area of sunshine and shade, opening and shutting, unfastened and tight, twists, and turns are thoughtfully organized to counterpoint guests’ expertise.

© ARCH-EXIST

The General Structure. The location was initially the manufacturing space of Lang liquor, which has been one of many main Chinese language liquors for hundreds of years. The brand new buildings exchange the previous ones with poor circumstances and join the reserved buildings scattered among the many mountains in a round loop.

© ARCH-EXIST

Entrance Pergola. Composed bamboo and metal collectively assemble a sixty-meter-long inexperienced tunnel, giving individuals a powerful sense of area. The heliophilous trigonometry climbs as time goes by, swaying the shadow.The Reception Lounge. The weathering metal pavilion cantilevers on the muse mattress that guests are capable of overlook the pure magnificence. The inside of the muse mattress is a reception corridor. The lengthy horizontal window dealing with the Chishui River supplies a photograph body of distant mountains.

© ARCH-EXIST

The Reception Lounge. The weathering metal pavilion cantilevers on the muse mattress that guests are capable of overlook the pure magnificence. The inside of the muse mattress is a reception corridor. The lengthy horizontal window dealing with the Chishui River supplies a photograph body of distant mountains.

© ARCH-EXIST

Poetic Liquor Yard. The Poetic Liquor Yard demonstrates well-known quotes about Chinese language liquors. The three sides of the overhanging hall are enclosed, surrounded by the mirror-like water.

© ARCH-EXIST

The Tree Yard. Stroll by way of the plank street within the woods and enter into the Tree Yard. The Tree Yard has low area with a suspending roof. Home windows are designed when there are timber, permitting the solar to attract a mosaic of sunshine on the bottom. The panoramic projection on the encompassing partitions presenting the liquor-making scene.

© ARCH-EXIST

Exhibition Corridor of Lang. Following the Tree Yard, guests will arrive on the Exhibition Corridor of Lang. Full peak racks are organized on each side. Mirrors are put in on the ceiling and the bottom, making use of the sense of “limitlessness” by way of a number of reflections.

© ARCH-EXIST

Mixing Expertise Space. Transfer alongside the hall to achieve the mixing expertise space. Underneath the concrete arched beams, there are scattered particular person mixing expertise rooms.

© ARCH-EXIST

Liquor Tasting Pavilion. The Liquor Tasting Pavilion with the far-reaching eaves stands within the sky and is surrounded by water. With a cup of Lang within the mild breeze, guests can gaze into the gap.

© ARCH-EXIST

Terraced Backyard. Guests stroll by way of the cherry blossoms alongside the cascade of stairs and are capable of get pleasure from varied sceneries.

© ARCH-EXIST

Plank Walkway and Lounge Bridge. The plank walkway and the lounge bridge wind by way of the woods.

© ARCH-EXIST

The Sloped Elevator & Cliff Restaurant & Renhe Cave. The sloped elevator stands as much as the mountain, connecting the Cliff Restaurant and Renhe Cave.

© ARCH-EXIST

Materials and Building. The fair-faced concrete and the native stone are piled up and built-in into the panorama, forming the mattress of fundamental purposeful areas. The orange-red weathering metal framework is cantilevered over the mattress, evenly floating within the sky, which conveys the Oriental classical creativeness dwelling in nature.

© ARCH-EXIST

The undertaking is interwoven in two traits, SEDIMENT, and FLOATING, being built-in into the mountain and tripping within the panorama.