Courtyard House / Christian Tonko

©Leonhad Hilzensauer

Architects: Christian Tonko
Area: 300 m²
Year: 2020
Photographs: Leonhard Hilzensauer
Manufacturers: Glas Marte, Kalzip, Otis, Alucobond, McNeel

©Leonhad Hilzensauer

Textual content description offered by the architects. The Courtyard Home sits on an jap slope of the Decrease Rhine Valley. Designed for just a few who desired to measure on one degree all dwelling areas are organized round a courtyard together with a swimming tub . The courtyard is enclosed by the building itself on three sides whereas the slope and vegetation present the fourth wall. This foremost ground rests partially on columns and partially on a socle which includes two extra flooring together with a self-contained condominium.

©Leonhad Hilzensauer

The bottom degree comprises the storage and infrastructural areas. The intermediate degree gives essentially the most entrance for guests moreover the extra flat with its personal entrance. The plan of essentially the most ground incorporates a U-shaped structure: kitchen on the southern aspect, dwelling space on the western aspect, sleeping and bogs on the northern aspect creating an open and light-filled spatial continuum.

©Leonhad Hilzensauer

The building exhibits two distinctly totally different faces. In direction of the valley, it seems as two pretty minimalist bins clad in brushed aluminium and copper whereas the courtyard elevation pays homage to mid-century modernism albeit being set throughout a average local weather.

©Leonhad Hilzensauer

This twofold orientation permits a superb kind of distinctive views of the atmosphere additionally as of different components of the building itself. the sector of view reaches the horizon and nonetheless, a superb sense of intimacy and privateness prevails.