WY-TO architects

Colours of My Life Apartment / WY-TO architects

Curated by Hana Abdel
RENOVATION, INTERIOR DESIGN, APARTMENT INTERIORS • SINGAPORE
Architects : WY-TO architects
Area : 180 m²
Year : 2019
Photographs : Frank Pinckers
Manufacturers : AutoDesk, Hafary, Lamitak, An Huat, Lian Seng Hin, Trimble Navigation
Architect In Charge : Yann Follain, Lea Samson
Design Team : Lea Samson, Ben Ong, Dan Chan
Contractor : Just Build
Country : Singapore

©Frank Pinckers

Textual content description supplied by the architects. This venture aimed to reinvent segregated enclosed zones into an built-in and linked house, thereby enhancing the standard of the abode. The elimination of current partitions partitions that separated the kitchen from the lounge and stairwell was an integral a part of the design answer to create seamless continuity of a unified house. The show shelf unit that spans throughout the lounge and kitchen space to additional open up house.

©Frank Pinckers

The distinctive flooring and built-in cupboard within the rooms all through the 2nd storey allowed for the sectioning of a visitor room, with a hidden mattress and partition that extends from the cupboards. The continuity of the cupboard unit is integral in carrying connectivity and cohesion all through the house.

©Frank Pinckers

The daring color palette used can also be pivotal in serving to to conceive an area that’s vibrant and dynamic, whereas the loos adopted lighter hues to offer a contact of softness.

©Frank Pinckers

The design was finished with an intensive understanding of how the owners envisioned the utilization of the house, together with paying the utmost consideration to particulars in designing and offering sustainable options. For instance, making an allowance for the tropical local weather and designing an built-in house that optimizes pure air flow and lightweight to cut back the utilization of air-conditioning and lighting. With all of those methods applied by way of considerate and intelligent design, the house transforms right into a full of life but intimate abode of character, a dwelling that compliments the owners’ individualities.